140 milliós fejlesztés a komáromi Selye János Kórházban

/A kép illusztráció! – Forrás:Pixabay.com/

A komáromi Selye János Kórház 140 millió forintos ösztönző támogatást kapott, mivel az intézmény adósságmentesen működik – mondta el a főigazgató az intézményben tartott sajtótájékoztatón szerdán.

    Mézesné Lőrinczi Enikő hozzátette, az összeg hatvan százalékát a munkakörülmények javítására fordítják, korszerűsítik a sebészeti műtő világítását, szigetelik a gazdasági hivatalt és felújítják a gasztroenterológiai ambulanciát.

    A támogatás fennmaradó részéből pótolják az intenzív igénybevétel miatt elhasználódott műszereket és informatikai eszközöket vásárolnak, valamint a nővéreknek új védőfelszereléseket biztosítanak.

    A főigazgató szólt arról, hogy 2019 végére készült el a 24 órás szolgálatot ellátó gyermekambulancia teljes felújítása, közel tízmillió forintból. Az összeg felét az önkormányzat fedezte.

    Az új létesítmény teljesen elkülönül a felnőtt rendeléstől, évente 7000 gyermeket lát el, 95 százalékukat helyben gyógyítják.

    Molnár Attila polgármester elmondta, a kórház az utóbbi 5-6 évben közel kétmilliárd forintot fordíthatott fejlesztésre. A közel ötvenezer lakost ellátó intézmény éves költségvetése közel egymilliárd forint, gazdálkodása stabil.

    A komáromi Selye János Kórházban 70 ágyas krónikus belgyógyászat működik, 20 ágyon nyújtanak aktív reumatológiai ellátást, az egynapos nőgyógyászati és ortopédiai sebészet részlege 15 ágyas.

-MTI-

Írj Te először kommentet "140 milliós fejlesztés a komáromi Selye János Kórházban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*