Beismerte tettét a marihuanával kereskedő és azt fogyasztó három férfi

/A kép illusztráció!/

“Az egyik férfi 2017 második felétől elfogásáig, azaz 2018. június 18. napjáig terjedő időszakban havi rendszerességgel vásárolt móri, illetve tatabányai dílerektől marihuanát 2500 Ft/egység áron.

A férfi 2018. évtől nem csak fogyasztotta, hanem a beszerzési áron ismerősének, egy császári férfinak legalább 10 alkalommal adott át kábítószert, valamint két további fogyasztónak is összesen 8 adag kábítószert adott el.

A császári férfi a megvásárolt marihuanából további négy fogyasztónak, köztük a harmadrendű vádlottnak adott át kábítószert, akikkel azt közösen fogyasztotta el.

A Komáromi Járásbíróságon 2020. január 16-án megtartott előkészítő ülésen a vádlottak beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 2 év 2 hónap börtönbüntetésre és 182.500.- forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a másodrendű vádlottat 1 év -2 évre felfüggesztett- fogházbüntetésre, a fogyasztó férfit pedig 200 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet jogerős.”

A Tatabányai Törvényszék sajtóközleménye

Írj Te először kommentet "Beismerte tettét a marihuanával kereskedő és azt fogyasztó három férfi"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*