Nemcsak fogyasztotta, értékesítette is a marihuánát a kisbéri férfi – vádemelés

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay/

A Komáromi Járási Ügyészség forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem  bűntette miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik közül a kisbéri férfi  közel egy éven át havi rendszerességgel vásárolt kábítószert, amelyet 2018-tól elfogásáig nemcsak fogyasztott, hanem a beszerzési áron tovább is értékesítette.

A vád szerint az egyik férfi 2017. év második felétől elfogásáig, azaz 2018. június 18-ig, havi rendszerességgel vásárolt móri, illetve tatabányai dílerektől marihuánát 2500 Ft/egység áron.

A férfi 2018-tól nemcsak fogyasztotta, hanem beszerzési áron ismerősének, egy császári férfinak, legalább tíz alkalommal adott át kábítószert, valamint két további fogyasztónak is összesen nyolc adag kábítószert adott el.

A császári férfi a megvásárolt marihuánából további négy fogyasztónak, köztük a harmadrendű vádlottnak, adott át kábítószert, akikkel azt közösen fogyasztotta el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, úgy a kisbéri férfit a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre,  3 év közügyektől eltiltásra, 182.500,- Ft vagyonelkobzásra, a tőle kábítószert megvásárló császári férfit végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év fogházbüntetésre,  a csupán fogyasztó harmadik férfit 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélje.

Az Ügyészség sajtóközleménye

Írj Te először kommentet "Nemcsak fogyasztotta, értékesítette is a marihuánát a kisbéri férfi – vádemelés"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*