Börtönből irányította a kábítószerrel kereskedést Kisbéren – vádemelés

/Fotó: Ügyészség/

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt azzal az öt elkövetővel – köztük az egyik börtönben lévővel – szemben, akik 2019. év júniusában és augusztusában jelentős mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedtek Kisbéren.

A vádirat lényege szerint az elkövetők a kábítószerrel kereskedést úgy hajtották végre, hogy az egyik férfi odaadta a kábítószert a nőnek, aki azt a másik két férfi által nála hagyott pénzből kifizette, ezt követően a kábítószert átadta a férfiaknak. Az amfetamint megszerző két férfi pedig több fogyasztónak tovább értékesítette azt 2000,- Ft/gramm áron. A pénz és a kábítószer átadásokat a nő börtönben lévő férje szervezte. A kapott pénzből a nő heti rendszerességgel utalt pénzt a férje számlájára.

A legutolsó alkalommal a nő Kisbéren egy parkolóban tette át a kábítószert az egyik férfi által használt gépkocsiba, ezt követően a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói intézkedtek a vádlottakkal szemben, melynek során a gépjárműben megtalálták és lefoglalták a közel 1000 gramm nettó tömegű amfetamint, valamint a kábítószer elosztásához szükséges dolgokat is.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség a börtönből kereskedő férfival szemben indítványozta azt is, hogy a törvényszék a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn.”

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

 

Írj Te először kommentet "Börtönből irányította a kábítószerrel kereskedést Kisbéren – vádemelés"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*