Kisbéri zsarolással, csalással gyanúsítják őket

/A kép illusztráció/

Zsarolás bűntette, csalás bűntette folyamatban lévő ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a két férfi letartóztatásának a meghosszabbítását. 

Az indítvány szerint a két férfi 2019. november 12. napján 08 óra körüli időben személygépkocsival megjelent a kisbéri sértett házánál. A gyanúsítottak a 68 éves, beteg sértettnek azt a valótlan ígéretet tették, hogy ha elviszik Budapestre, akkor a sértett megkapja egy harmadik személlyel szemben fennálló, valójában nem is létező, tartozását. Ezt követően az elkövetők a sértettől 30.000,-Ft-ot kértek és kaptak a Budapestre történő utazás költségéül, azonban a férfiak a sértettet rövidesen kirakták az autóból a lakóhelyének közelében azzal, hogy elmennek tankolni, és rövidesen jönnek vissza érte. A csaló férfiak nem mentek a sértetthez vissza, így Budapestre sem vitték el.

A két férfi 2016. és 2019. évek között több alkalommal, pontosabban meg nem határozható időpontokban Kisbér területén egy sértett férfitól alkalmanként 10.000 Ft feletti összegeket követeltek. Abban az esetben, ha a sértett nem teljesítette a követelésüket, akkor őt megtámadták, az egyik elkövető a térdével mellkason rúgta a sértettet, autóval követték, a családi házuk ajtajában állva, nem engedték ki őt. A sértett a fenyegetések hatására összesen 160.000 Ft-ot adott át a zsarolóknak.

Az egyik férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy  2017. év nyár végén – pontosabban meg nem határozható időpontban – egy  kisbéri sértett lakásában 10.000,- Ft-ot kért kölcsön. A sértett közölte, hogy nem tud neki pénzt adni, mert nincsen pénze. Az elkövető ezt követően, azzal fenyegette meg sértettet, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri és kezét-lábát össze is töri. A sértett félelmében átadott 10.000,- Ft-ot a férfinak, valamint el is költözött kisbéri lakóhelyéről.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfiak letartóztatását 2019. november 15-én rendelte el, illetve legutóbb 2021. január 15-ig hosszabbította meg ennek határidejét.

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának újabb két hónappal, azaz 2021. március 15-ig történő meghosszabbítását, mert változatlanul fenn áll a bizonyítást megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye – tájékoztatta portálunkat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*