Jövő héten Rajzfilmünnep Kisbéren is!

Jövő héten, november 13. és 15. közt lesz az Országos Rajzfilmünnep, ezúttal online. Az eseményhez közel száz település csatlakozott, a programban szereplő 200 film az esemény és valamennyi szervező saját YouTube-csatornáján lesz látható ingyen.

Komárom-Esztergom  megyéből Esztergom, Kisbér, Környe és Tát csatlakozott a Rajzfilmünnephez.

Az Országos Rajzfilmünnep animációs filmekkel teli, értékes, családi moziprogramokat kínál három napon át ingyenesen kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az esemény és a csatlakozó helyszínek Youtube- felületén régi és új kedvencekkel, klasszikus és kortárs művekkel találkozhat a közönség. Az online formátum lehetővé teszi, hogy az animációs műfaj területén elismert, értékes alkotások az ország legeldugottabb szegleteiben is elérhetők legyenek ezen a három napon.

Kivételes alkalom, hogy Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező a Nemzeti Filmintézet Filmarchívuma által felújított egyedi rövidfilmjei is hozzáférhetők lesznek.  Idén negyven éve, hogy elkészült az alkotó rövidfilmje, A légy amely az első Oscar-díjat nyert magyar animációs film. Ezért állnak az ő filmjei az idei Rajzfilmünnep középpontjában.

A kezdeményezéshez csatlakozó közel száz helyszín országszerte együttműködik és azon fáradozik, hogy a rajzfilmek minél több emberhez jussanak el és animációs filmeket nézzenek ott is, ahol kevés lehetőség nyílik az ilyen filmvetítésekre.

Népszerűsége miatt a Rajzfilmünnep egyéb programokat is tud vonzani. Korábban a vetítések mellett értékes kulturális programokat is szerveztek. Az online formátum miatt idén ezeket a programokat nem lehet megtartani, ám helyszínek saját csatornáin a műsorfolyamba szerkesztettek  olyan felvételeket, melyek a helyi kulturális élet eseményeit mutatják meg. Emellett sokan készülnek online programokkal, például rajzpályázatot hirdettek.

A helyszínek egyedi csatornáin időzítve, azaz adott időpontban lehet majd megnézni a szervező helyszínek által összeállított településenként más és más filmes programot.

Komárom-Esztergom megyében Esztergom (Féja Géza Közösségi Ház), Kisbér (Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár), Környe (Művelődési Ház Környe) és Tát (Tát Város Önkormányzat Kultúrház és Könyvtár) csatlakozott a Rajzfilmünnephez.

A következő településnek saját csatornája is van:

Környe: https://youtube.com/channel/UCtLxXMD-4bKHLjS6jng1PZw

A Rajzfilmünnep központi YouTube-csatornáját pedig itt találják: https://bit.ly/3kuKBWz

A vetített filmekről, a helyszínekről és a vetítési időpontokról bővebben a www.rajzfilmunnep.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Minden település csatornáján kicsit más lesz a program, a kínálat, az üzenet azonban mindenhol ugyanaz: Az egész országban együtt ünnepeljük a rajzfilmeket!

Még több információ: 

www.rajzfilmünnep.hu

Facebook.com/Országos Rajzfilmünnep

YouTube.com/ Országos Rajzfilmünnep

Írj Te először kommentet "Jövő héten Rajzfilmünnep Kisbéren is!"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*