Gyalogost ütött el a tehergépkocsi vezetője Kisbéren – fellebbezett az ügyész

/A kép illusztráció/

A vádirat szerint a férfi 2019. április 15. napján 11 óra 45 perckor tehergépkocsival közlekedett Kisbér lakott területén belül.

A vádlott a közlekedése során a Kossuth Lajos utca 4. szám előtti helyen lévő kijelölt  gyalogosátkelőhelyet nem fokozott óvatossággal közelítette meg, ezért nem észlelte a sértett nőt, aki az átkelőhelyen mintegy 2 méter távolságot már megtett.

A vádlott a nőt mintegy 29-33 km/óra közötti sebességgel elütötte, a sértettnek a jobb oldali sípcsont térdízületbe hatoló darabos törése, jobboldali szárkapocscsonttörést, bal homloktáji koponyazúzódása, bal térdtáji zúzódása keletkezett. A sértett töréssel járó sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, tényleges gyógytartamuk 6-8 hónap, míg a sértett zúzódásos sérülései nyolc napon belül gyógyulóak.

A sértett által elszenvedett jobboldali darabos térdízületbe hatoló sípcsonttörés következtében a sértett jobboldali térdízületének mozgáskorlátozottsága következett be, amely maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A Komáromi Járásbíróság a mai napon előkészítő ülésen a vádlottat 8 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádlott terhére, hosszabb idejű járművezetéstől eltiltásra elítélés végett jelentett be fellebbezést – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Írj Te először kommentet "Gyalogost ütött el a tehergépkocsi vezetője Kisbéren – fellebbezett az ügyész"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*