” A vendégcsalogató kisváros ” – Kisbérről írta az újság…

/Pradap Pibulsouggram (balra) érdeklődéssel szemléli Willisits Vilmos elektromos autóját fotó: Jusztin  – Forrás:Library.hungaricana.hu/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. században Kisbérről és környékéről.

Alább az 1990-es évekből olvashat egy cikket:

Sok érdeklődő A barátság földrészeket ívelhet át

A vendégcsalogató kisváros

Thaiföld
nagykövete Kisbéren és Ászáron

Diplomatákat megillető díszkísérettel érkezett hétfőn délután bábolnai látogatásáról Kisbérre Thaiföld magyarországi nagykövete, Pradap Pibulsouggram úr. A diplomatakocsiban ülő nagykövetet, személyi titkárát és tolmácsát a kisbéri önkormányzat hivatali gépkocsija vezette fel Tárkányon és Ászáron át Kisbérre.

Az úton sokan követték figyelemmel az érkezőket. Még többen voltak kíváncsiak a rosházán a nagykövetre, ahol dr. Bozori Endre, Kisbér polgármestere köszöntötte őt. Felvázolta a település történetét, benne az egykori ménesét, amelynek meglátogatására, annak virágkorában, először
érkezett thaiföldi vendég – maga a király – Kisbérre. Akkor bábolnai látogatással kötötte egybe programját.

A ménest már nem tudták a nagykövetnek bemutatni, de a hajdani ménesparancsnokság épülete, a mai kórház, a vele szemben álló bezárt lovarda, a híres kisbéri lovasszobor előtt nagy tisztelettel állt meg a vendég, s őszinte örömére szolgált a rendeződő angolpark s a felújított Nagy-tó látványa.

A vendégek ezután az ászári téeszt látogatták meg, ahol Böőr Gyula szövetkezeti elnök mutatta be a gazdaságot, a patinás borospincét.

Rendelkezésükre álltak a vendégeknek a kisbéri vállalkozó, Willisits Vilmos elektromos kisautói is.

Pohárköszöntőjében a nagykövet vendégvárónak nevezte Bakonyalja fővárosának hangulatát. Annak a reményének adott hangot, hogy országa és hazám kapcsolata tovább erősödik. Ennek kapcsán a jövőben Kisbér és környéke is megtalálhatja a maga gazdasági lehetőségeit.

(sulyok)”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/24 óra, 1997. június (8. évfolyam, 126-150. szám)  / 1997-06-10 / 133. szám

 

Írj Te először kommentet "” A vendégcsalogató kisváros ” – Kisbérről írta az újság…"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*