Négyszázmillióból épülhet az új kisbéri kerékpárút

/A kép illusztráció – Fotó:PIxabay/

A Kisbéri Polgármesteri Hivatal  Facebook oldalán jelentette be, hogy megkapta Kisbér a támogatást, indulhat a kerékpárút kivitelezése.

A pályázatról, a leendő kerékpárútról – egyebek mellett – az alábbiakat tették közzé:

“A kerékpáros létesítmény a 81. sz. főút Kossuth Lajos utca meglévő kerékpárútja és a 13. sz. főút melletti Batthyánypusztai ipari park között létesül 2434 m hosszon, 3 db híd műtárgy megépítésével.

Ebből a lakott területen tervezett kerékpárforgalmi létesítmény hossza 1434 m, a külterületi szakasz hossza pedig 1000 m. A belterületi szakaszon a főút tengellyel párhuzamos elválasztott gyalogos-kerékpáros közlekedő utak, külterületen pedig egyoldali kétirányú kerékpárút kialakítására kerül sor.

A projekt keretében lehetőségünk nyílik a 81. sz. nagy forgalmú főútszakaszon (10275 E/nap, lényegesen magas 1340 j/nap nehéz teherforgalommal) a kerékpárosok leválasztására a főútról a városközpont és a 13. sz. főút melletti Batthyánypusztai ipari park létesítményei között.

A fejlesztés két új kerékpáros-gyalogos átvezetés megépítését is lehetővé teszi a 81-es számú főút Sport utcai, illetve Petőfi utcai csomópontjai környezetében. Az átvezetések megépítése feltétlenül szükséges, mivel a főút ezen szakaszán a meglévő beépítettség nem teszi lehetővé a közút burkolatától fizikailag elválasztott kerékpárút megépítését.

A tervezésnél fontos szempont volt az új kerékpárút és a meglévő kerékpárút folytonosságának kialakítása, ezzel a 81 sz. főút teljes lakott területi szakaszán a kerékpáros forgalom biztonságos vezetése. A kerékpáros létesítmény szervesen kapcsolható lesz a város meglévő és távlatban tervezett kerékpárút hálózatához.

A projekt a várost az ipari parkkal történő összekötése mellett Batthyánypuszta biztonságos kerékpáros megközelítését is lehetővé teszi, emellett a kerékpárút Ete irányába történő jövőbeli folytatásának is szilárd alapjául szolgál (hálózatos fejlesztés).

A projekt azonosítószáma: TOP-3.1.1-16-KO1-2020-00008

A projekt összköltsége: br. 399.000.000.- Ft.

A kivitelezés költsége: br. 378.406.434.- Ft.”

Írj Te először kommentet "Négyszázmillióból épülhet az új kisbéri kerékpárút"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*