Polgármesteri tájékoztató

/A kép forrrása:wikipedia, fotó:Civertan/

Sinkovicz Zoltán, Kisbér Város polgármestere tájékoztatóját olvashatja, melyet változtatás nélkül teszünk közzé:

“Sajnos újabb, immár lakóhelyünkön a harmadik, koronavírus által fertőzött személyről kell tájékoztatást adnom. Megnyugtatásul hozzáteszem, hogy az érintett hosszabb ideje kórházi ellátásban részesül. A korábbi fertőzöttek állapotában nincsen változás. (kórházban van illetve gyógyult) A betegeknek ezúton is jobbulást kívánok!

Karanténban jelenleg hét személy van. Ők fertőzöttek hozzátartózói illetve külföldön tartózkodásuk miatt kerültek karanténba. Többségüknél hamarosan letelik a karantén ideje, ugyanis a 2 hét időt nem a karantén elrendelésének az idejétől, hanem a fertőzöttel való utolsó találkozás idejétől számítják, ezért kontakt személyeknél tünetmentes állapot esetében általában rövidebb a karantén ideje 2 hétnél.

A kórház parkolójában felállított katonai sátorban folyamatosan zajlik az adománygyűjtés eredményeként vásárolt gyorstesztek gyakorlati alkalmazása. A kórház dolgozói után már a járási települések egészségügyi dolgozói kerülnek szűrésre. Majd pedig a szociális ágazat, az étkeztetés és az óvodák dolgozói fognak következni. Naponta max. 50 személy tesztelésére van lehetőség. Az eddig elvégzett kb. 300 tesztből 3 db adott pozitív eredményt. Ilyen esetben hatóságilag előírt a hivatalos ún. PCR teszt elvégzése és az mindhárom esetben negatív eredményt hozott, tehát nagy valószínűséggel a fertőzöttségen átesett személyekről volt szó (a vírus már nem mutatható ki, csak az ellenanyag).

Hamarosan Kisbért is érinteni fogja az országos nagyméretű reprezentatív tesztelés. A Semmelweis Egyetem munkatársai fogják végezni a Batthyány Kázmér Szakkórház által biztosított helyen és várhatóan 29 szabadon kiválasztott ember lesz benne érintett. Kérem számítsanak rá és működjenek együtt!

A megváltozott körülmények ellenére az ország többi középiskolájához hasonlóan a kisbéri Táncsics Gimnáziumban is megkezdődnek hétfőn az írásbeli érettségi vizsgák. A szükséges védőfelszerelések rendelkezésre állnak. Itt az alacsony létszám miatt könnyen betarthatóak a járványügyi előírások (kevés gyerek lesz egy teremben és nagy távolságot tudnak egymástól tartani). Ezen kívül a közvélemény megnyugtatására igény szerint elvégezzük a vizsgákon résztvevő tanárok és a technikai személyzet gyorstesztelését is.

A diákoknak sikeres érettségi vizsgákat kívánok!

A hétvégére az előző hétvégékhez és az országos ajánláshoz hasonlóan az ÜZLETEKBEN ÉS ZÁRT KÖZÖSSÉGI TEREKBEN SZERETNÉM KÉRNI AZ ÁLTALÁNOS MASZKVISELÉST. Kérem tiszteljük meg egymást azzal, hogy másik (és a magunk) egészségének a megőrzése érdekében zárt térben maszkot vagy valamilyen a szájat és az orrot eltakaró textilkendőt viselünk.

Kérem, hogy az enyhítések ellenére továbbra is vegyük komolyan az előírásokat! Gondoskodjunk idősebb családtagjainkról! Ha tehetjük maradjunk otthon, ha szükséges elmennünk akkor pedig tartsunk egymástól védőtávolságot!

Vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

Kellemes hétvégét és jó egészséget kívánva tisztelettel:

Sinkovicz Zoltán
polgármester”

 

Forrás:kisber.hu

Írj Te először kommentet "Polgármesteri tájékoztató"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*