Tájékoztatás a koronavírus szűrésről Kisbéren és a térségben

Az alábbi közleményt – mely a város honlapján jelent meg – változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt Kistérségi lakosok!

Civil kezdeményezésre, a koronavírus szűrésének érdekében összegyűlt pénzösszegből, mint értesültek, a kisbéri önkormányzat megrendelte a teszteket, s azokat a kórház vezetése át is vette.

A 2000 vizsgálati lehetőség a járás húszezer lakosának a 10 százaléka. Ezért a döntéshozóknak, bizonyos szempontok szerint ki kellett választaniuk, hogy elsődlegesen mely személyeknél a legindokoltabb elvégezni a tájékoztató jellegű vizsgálatot. Csakis tünet és panaszmentes személyek jelentkezhetnek, a betegeket a háziorvosuk szükség szerint a hivatalos népegészségügyi szűrésre utalhatja.

A véleményem szerint a méltányolható döntés szerint, először az egészségügyi dolgozók, majd a szociális otthonok alkalmazottai kerülnek szűrésre. Az önkormányzatok idős-ellátásában illetőleg a közkonyhákon dolgozók mellett a területi ügyfélszolgálatban résztvevők, s azok, akik jelenleg is közvetlenül részt vesznek az óvodások és általános iskolások ellátásában, lennének a következők.

A helyi élelmiszerboltok dolgozóiról sem felejtkeztünk meg. Az első csoport szűrése után ülne újra össze a grémium és az első adatok értékelése után, a további vizsgálatokra jelentkezést egyeztetnék az önkormányzatokkal, a háziorvosokkal.

A mellékelt adatlapnak a kitöltése szükséges majd a megjelenéskor:

– Tájékoztató jellegű szűrővizsgálat a COVID-19 fertőzöttség megítélésére (.PDF)

Tisztelettel:

Dr. Szinyi Károly

2020. április 20. , hétfő”

 

Forrás:kisber.hu

Írj Te először kommentet "Tájékoztatás a koronavírus szűrésről Kisbéren és a térségben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*