Járvány: további korlátozások Kisbéren

/A kép forrása:wikipedia, Fotó:Civertan/

Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere röviddel ezelőtt a Kisbéri Polgármesteri Hivatal Facebook oldalán tette közzé alábbiakat, melyet változtatás nélkül közlünk:

“Tisztelt Kisbéri és Hántai lakosok!

Új szakaszba lépett a koronavírus járvány, már az ország bármely pontján jelen lehet. Azért, hogy a terjedését lassítani tudjuk, most tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát.

A kormány korábban kijárási korlátozást rendelt el Magyarország egész területére március 28. és április 11. között, amelyet határozatlan időre meghosszabbított. A kijárási korlátozás alapján mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el lakhelyét és akkor is általános szabályként be kell tartania másoktól a minimum 1,5 m távolságot. Ilyen eset lehet a munkavégzés, az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele, az élelmiszer-és gyógyszervásárlás vagy a banki ügyintézés, idős hozzátartozók ellátása és az egyéni sportolás. Ezeken kívül lehetőség van a mezőgazdasági munkák végzésére, az állatok ellátására beleértve a kutyasétáltatást is. Továbbra is kiemelten kell figyelnünk idősebb honfitársainkra. A 65 év feletti állampolgárok az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat csak 9 és 12 óra között látogathatják. Védelmüket szolgálja, hogy ezeken a helyeken ebben az idősávban az alkalmazottak kivételével csak ők tartózkodhatnak.

Az előttünk álló hosszú hétvégére különleges jogkörrel ruházták fel a polgármestereket.

Mivel felelős vagyok az Önök egészségéért és a legtöbbet szeretném tenni annak megőrzéséért, ezért az Önök érdekében a következő intézkedéseket hozom:

1. Kérem Önöket, hogy városunkban az üzletekben és a zárt közösségi terekben az Önök és mások védelme érdekében KÖTELEZŐEN HASZNÁLJANAK MASZKOT!

Korábban adakozásból és önkéntesek segítségével több mint 10.000 db maszkot elkészítettünk és kiosztottunk, kérem viseljék őket a bevásárlásaik során. A bevásárlás ne családi program legyen, hanem csak egy személy intézze és törekedjenek a szükséges árucikkek minél gyorsabb beszerzésére! A rendelet érvényessége 2020. 04.11. 0:00-2020.04.13. 24:00 óráig

2. A közterületi szeszes italfogyasztás tilalmát kérem tartsák be és másokat is figyelmeztessék az előírásokra! Továbbra is tilos a vendéglátó üzletekben tartózkodni, kivéve, ha valahol elvitelre adnak élelmiszert, a lakóhelyünket pedig csak alapos indokkal hagyhatjuk el. A rendelet visszavonásig érvényes.

Kerüljünk minden csoportosulást, a sorban állás közben is tartsuk meg a szükséges távolságot! Mellőzük a húsvéti locsolást, a rokonok, különösen az idősek látogatását (a szükséges ellátáson kívül)

Lépjünk fel közösen Kisbér biztonsága és az itt élők egészsége érdekében! A rendeletet megszegőkkel szemben a rendőrség intézkedhet, a bírság összege 5 és 500 ezer forint között alakulhat.

Tudom, hogy a szabályok szigorúak és sok kellemetlenséggel járnak, de be kell tartanunk őket, mert csak így fékezhetjük le a járványt.
Vigyázzunk egymásra! Aki teheti maradjon otthon!

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!”

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 

(Kiemelések tőlem – a szerkesztő)

Írj Te először kommentet "Járvány: további korlátozások Kisbéren"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*