Sok munkájuk volt a tűzoltóknak megyénkben és Kisbéren is

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay.com/

Sok munkájuk akadt a megye tűzoltóinak a viharos szél miatt – tette közzé honlapján a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság:

“Szerda délelőtt Tatán két fa dőlt ki, amiket elektromos kábelvezeték tartott. A tatabányai hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították a fát.  Ácson egy közepes méretű akácfa félig az úttestre dőlt, ezzel veszélyeztette a gépjárműforgalmat. Az ácsi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Szerda délután szintén Ácson, Jegespuszta felé a szélerőművekhez vezető útra dőlt egy nagy nyárfa és az út mentén további fakidőlések voltak. Ács önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesülete kézi erővel és motoros fűrésszel avatkozott be. Tarjánban, Tornyópusztán egy fát kicsavart a szél. A tatabányai tűzoltók kidöntötték és feldarabolták a fát.

Oroszlányban egy jelzőlámpát szakított le a szél, ami balesetveszélyesen lógott a levegőben, a forgalmat is akadályozva. A közútkezelő a lámpát áramtalanította és leszerelte a leszakadt szakaszt. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Tatabányán a Platán téren egy fa nagy ága tört le, amit elektromos vezeték tartott, veszélyeztetve ezzel a gyalogos forgalmat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy csáklya segítségével távolították el a fát.

Szintén Tatabányán, a Kodály Zoltán Általános Iskola udvarán kidőlt egy körülbelül 20 méter hosszú fenyőfa. A tatabányai tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Nyergesújfalun veszélyesen megdőlt egy 15 méter magas fenyőfa. Nyergesújfalu és Esztergom hivatásos tűzoltói kivágták a fát.

Kisbéren egy 10 méter magas fenyőfa másik háromra dőlt. A kisbéri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel a 10 méter magas fenyőfát rögzítették, amíg kivágták. Szintén Kisbéren a kínai áruházra dőlt egy fa. A város hivatásos tűzoltói motoros fűrésszel avatkoztak be.

Bábolnán egy családi ház udvaráról kidőlt fenyőfa telefon- és tv vezetékre dőlt. Ács önkormányzati tűzoltói valamint Bábolna önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, a vezetékek nem sérültek.

Bokodon egy diófa törzse kettétört és a szomszéd ház tetejére dőlt. Oroszlány önkormányzati tűzoltói motoros fűrészekkel avatkoztak be.

Ácson egy családi ház cserepeit bontotta meg az erős szél, veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. Ács önkormányzati tűzoltói és önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai a tetőkibúvón keresztül visszahelyezték a cserepeket a tetőre.

Esztergom, Búbánat völgyben egy nagy fűzfa két törzséből az egyik már ledőlt, a másik korhadt és veszélyes. Esztergom hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel kivágták a fát.

Tatán egy 30 méter magas fa kifordult a talajból. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Kocs önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai kivágták a fát.

Szerda este Környén egy fa megdőlt az út felé, amit távközlési vezetékek tartottak. A káresethez vonuló tatabányai hivatásos tűzoltók és Környe önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai a fát motoros láncfűrész segítségével visszadarabolták.”

Írj Te először kommentet "Sok munkájuk volt a tűzoltóknak megyénkben és Kisbéren is"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*