Kisbéri cég kapta a Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása díjat 2019-ben

Nagy teljesítmény, amit a megyében az utóbbi időkben végrehajtottak. Messziről sokszor lehetetlennek látszott, hogy a több évtizedes hátrányos helyzet után ez a csodálatos és nagyra hivatott régió talpra álljon.

A mai ünnep minden egyes elismerését a küzdelem, a tudás és a teljesítmény tette lehetővé – mondta a díjak átadása előtt Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében szólt arról, hogy a mai díjátadó az elmúlt öt év lezárásaként is tekinthető. Megyénkben sok elhivatott ember él, akik jobbra, többre törekednek, akik közül minden évben a legkiválóbbakat ismerik el. . A számok bizonyítják, hogy Komárom-Esztergom megye gazdasági teljesítményben, az emberek életszínvonalában az ország élmezőnyében van.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, a munkaalapú gazdaság programjának meghirdetésekor várható volt, hogy ezt a megye a javára tudja fordítani, mert itt mindig a kemény munkának volt tisztelete.

A megye gazdaságáért kitüntető címet Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2004-ben alapította meg négy kategóriában, ami az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára 2016-ban nyolc kategóriára, plusz különdíjra bővült. Szunyogh László bronz emlékplakettjével és oklevéllel a 2019. év teljesítménye alapján a következőket ismerte el a közgyűlés, a szakmai zsűri javaslata alapján:

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságért Életműdíj

Schwarzenberger István, a Güntner-Tata Kft. megalapítója

Komárom-Esztergom Megye egyéni vállalkozója

Farkas Árpád, a Tatabánya Szénbányák Vállalat Kertészet vezetője

Komárom-Esztergom Megye agrárvállalkozása

Agrowitt Kft. – Wittmann Antalné

Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása

Balom Bt. – Balom Győző

Komárom-Esztergom Megye nagyvállalkozása

PCE Paragon Solutions Kft.- Tálos Péter

Komárom-Esztergom Megye kézművese

Mihov-Pánczél Marianna ékszerkészítő

Komárom-Esztergom Megye középvállalkozása

Botlik-Trans Kft.- Botlik Roland

Komárom-Esztergom Megye szakképzője

Dobos Krisztián, egyéni vállalkozó

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíjhoz egy herendi vázát ajánlott fel, melyet a díjjal együtt a Babits Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezetője Babits Mihály vett át.

A vállalkozást, mely fémmegmunkálással, CNC forgácsolással foglakozik, 1995-ben alapította meg Babits Mihály Babits Bt. néven, családi vállalkozásként, mely az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül. 2004-ben Kft.-vé alakultak és 2011-től tevékenykednek jelenlegi telephelyükön, egy korszerű műhelyben az Esztergomi Ipari Parkban. Jelenleg 20 fővel dolgoznak, a hazai és az európai munkamegosztásban is részt vesz vállalkozásuk. A cég már több, mit 600 különböző alkatrész gyártásával foglalkozott, és a többszázezres évi szériák mellett mind a mai napig egyedi darabok készítését is elvállalják.

Forrás: KEMKIK

 

A hír 2019. szeptember 23-i – a szerk.

Írj Te először kommentet "Kisbéri cég kapta a Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása díjat 2019-ben"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*